Американската тенисистка Коко Гоф сподели своето вълнение и нервност преди да се срещне със своя сънародник и звезда на Националната баскетболна асоциация, Леброн Джеймс. Двамата ще имат честта да носят знамето на САЩ по време на откриването на Олимпийските игри в Париж.

20-годишната шампионка от Откритото първенство на САЩ и Леброн Джеймс ще държат националния флаг на специална лодка, която ще плава по река Сена в петък, когато официално ще бъде дадено началото на Олимпиадата във френската столица.

"Все още не съм го срещнала, така че не мисля, че ще имам увереността да направя това точно сега. Влизам в ситуацията на сляпо. Гледах снимки на други церемонии по откриването, но не мисля, че някой някога го е правил на лодка и нямам представа какво трябва да направя. Просто се надявам да не изпусна знамето и се надявам то да не е твърде високо," сподели Гоф пред репортери.

Коко Гоф ще участва на сингъл и на двойки на клей кортовете на "Ролан Гарос" в Париж. Олимпийският турнир по тенис започва в събота, и младата тенисистка се надява да продължи своите успехи на международната сцена.