Родният борец Кирил Милов допусна поражение от Ясмани Акоста Фернандес в категория до 130 килограма при борците в Париж 2024.

Милов смята, че е бил ощетен след решенията на съдиите, но вярва, че чилиецът може да го изведе до репешаж, тъй като е най-силен в потока.

„Не мисля, че килограмите са чак такъв проблем. Не е важно количеството, а качество. Бяхме направили тактика, но той ме дърпаше назад. Във хватката можеше да ме вземе. Дадох всичко от себе си да ме свалят и да победя при 1:1. Съдията реши, че той е бил по-пасивен и ме свалиха първи в партер и цялата ми тактика отиде на кино“.

„Мисля, че малко ме ощетиха. Той ме дърпа привидно назад. За мен това е неправилно. Той е най-силният в този поток. Мисля, че може да ме изведе и да се боря за третото място. Преди квалификациите за моята категория 97 скъсах двата бедрени мускули със сухожилията. Оперираха ме в Германия ми казаха, че ми трябват 4-6 месеца за възстановяване. Не очаквах да участвам тук, но Бог ми даде шанс. Мисля, че съм на 100%, дори не в моята категория. Съдията реши, че той е по-пасивен и само за това ме е яд“.

„Смятам, че Господ дава на всеки каквото е заслужил. Боря се и се надявам бъдеще да имам повече успехи. Не съм спрял да мисля за медал“, завърши Кирил Милов.