Българската състезателка по лека атлетика Габриела Петрова беше разочарована след отпадането си в квалификациите на тройния скок на Игрите в Париж.

"Разочарована съм, няма как да не ми е тежко, ако някой ми беше казал резултата, в който се влиза във финала, щях да се смея. Вторият опит ми го свирят фал, аз не го виждам. Мистериозно и некоректно да не ми го покажат на повторение. Вторият опит ми беше най-добрият опит в състезанието, неприемливо е да не дават да видя фала, несериозно е", обяви Габриела Петрова.

С резултат 13.77 метра от първия си опит тя завърши на 21-ото място от 20 състезателки. Вторият скок на Петрова беше неуспешен опит, а в последния си трети опит се приземи на 13.67 метра.

Квалификационната норма за класиране на финала беше 14.35 метра, което е с 3 сантиметра по-малко от най-добрия резултат на българката за сезона, както и далеч от личния й рекорд от 14.66 метра от август 2015 година.

"Трети опит рискувах, не се получи, това се случи днес. Съжалявам, че не успях да влезна във финала. Благодаря за цялата позитивна енергия, която получих от България през последните дни“, коментира лекоатлетката пред БНТ.