Четирима български представители имат шанса да се докоснат до медалите в осмия ден от Олимпийските игри в Париж. Общо петима родни състезатели ще вземат участие в съботния ден (3 август) във френската столица.

Началото ще бъде дадено от състезателя по гребане Кристиян Василев, който ще застане в пети коридор на финал С, в който се разпределят местата от 13-о до 18-о. Стартът е от 10:42 часа.

Малко след това в същия спорт, но вече с шансове за отличие Десислава Ангелова ще гребе в първи коридор. В 11:18 часа започва финал А на 2000 метра жени. Десислава Атанасова попадна сред шестте най-добри с трето време в полуфиналната си серия. За нея това е дебютно участие на Олимпиада.

Двама български боксьори имат шанса да осигурят поне бронз за България от Игрите. Достигането до полуфиналите означава сигурен медал в този спорт на олимпийския форум.

В 17:02 часа започва боя на Рами Киуан, който в категория до 73 кг. ще се изправи срещу Омари Джоун9с. По-късно вечерта - 21:16 ч., на ринга ще се качи и Хавиер Ибаниес (57 кг). Негов съперник ще е японецът Шундай Харада.

С огромни очаквания в съботния ден е натоварена и представителката ни спортната гимнастика Валентина Георгиева. Тя ще участва във финала на коронния си уред прескок. Нейна съперничка за медалите ще бъде една от най-великите в този спорт - американката Симон Байлс.

Програма на българското участие за събота, 3 август:

10:42 часа, Кристиян Василев, грежане, скиф, финал C (13-18 място)

11:18 часа, Десислава Ангелова, гребане, скиф, финал А

17:02 часа, Рами Киуан (73 кг) - Омари Джоунс (САЩ), бокс, 1/4-финал

17:20 часа, Валентина Георгиева, спортна гимнастика, прескок, финал

21:16 часа, Хавиер Ибаниес (57 кг) - Шундай Харада (Япония), бокс, 1/4-финал