Ивайло Иванов, най-известният български волейболен съдия, получи висока чест в началото на елиминационната фаза на олимпийския турнир по волейбол в Париж. Той ще бъде първи рефер на важния мач между Италия и Япония в четвъртфиналите, който ще започне в 14:00 часа българско време.

Това е поредното признание за Иванов, който за пети пореден ден на Олимпийските игри е избран да ръководи мачове. През тази година, той успя да се утвърди като един от водещите арбитри в международния волейбол с впечатляващо представяне на световната сцена.

По-рано в турнира, Иванов беше съдия на редица важни мачове, включително срещи като Нидерландия срещу Доминиканска република при жените, Япония срещу САЩ и Франция срещу Канада при мъжете. Също така, той ръководи женските двубои между Франция и Китай, Полша и Египет, както и Бразилия срещу Кения.

Изборът на Ивайло Иванов да ръководи четвъртфиналния мач подчертава неговия висок професионализъм и авторитет в света на волейбола. Той е доказателство за успеха и уважението, което българските съдии постигат на глобално ниво.