След впечатляващото си представяне на Олимпийските игри в Париж, където спечели сребърен медал в художествената гимнастика, Боряна Калейн сподели своите емоции и размисли. 

Медалистката ни сподели как се печели такова голямо отличие: „С много тренировки, не само на тялото, но и на ума, не мога да опиша колко съм щастлива. Сбор от 140 точки не съм постигала никога преди,“ 

„Когато започнах на 6 години, започнах с мечтата да спечеля олимпийски медал. Може да изглеждаше невъзможно, имаше много трудности по този път, но ако се наложи, ще го извървя пак,“ добави тя.

startphoto.bg
63 снимки

Калейн сподели, че осъзнаването на постигнатото ще дойде с времето. „Мисля, че постепенно ще осъзнавам какво постигнах. Свърших си работата и не можех да се представя по-добре от това, което показах. Щастлива съм от този медал, но не го осъзнавам още напълно. Последните няколко години ми се случва да повтарям успехите на велики български гимнастички.“

Тя също така спомена, че е имала предчувствие относно резултатите, но конкуренцията е била изключително силна. „Имах едно усещане от няколко месеца, но гледах да не ми влияе. Наистина конкуренцията е огромна, една грешка може да те изкара от подиума. Опитах да бъда максимално фокусирана, спокойна и да свърша работата си,“ каза Калейн, подчертавайки нуждата от концентрация и стабилност при такъв високо ниво на състезание.

Сребърният медал на Боряна Калейн е резултат на години труд и отдаденост, и тя продължава да вдъхновява със своето постижение.