Немската баскетболна звезда Денис Шрьодер бе избран за един от знаменосците на Германия на предстоящите Олимпийски игри в Париж. Възходът на Шрьодер до тази привилегирована роля е резултат от вота на феновете и олимпийските спортисти, които го предпочетоха пред други именити кандидати, включително златния медалист по тенис от Токио 2021 Александър Зверев и стрелецът Кристиан Райц.

Шрьодер, който води германския национален отбор до първото му световно титла през 2023 година, се е заявил като едно от водещите имена на спортната сцена. С избора си, той ще бъде част от официалната церемония по откриването на игрите, което той определи като "огромна чест" в предишни интервюта.

Официалното потвърждение на избора на Шрьодер ще бъде направено по-късно през седмицата от Германската олимпийска спортна конфедерация. Тази новина идва в контекста на очакванията и вълнението около Олимпийските игри в Париж.

Същевременно, за втория знаменосец, който ще бъде избран сред жените, конкуренцията е също толкова силна. Номинирани за тази роля са футболистката Александра Поп, състезателката по джудо Анна-Мария Вагнер и звездата в конния спорт Джесика фон Бредов-Верндл. Очаква се окончателното решение относно женския знаменосец да бъде оповестено съвсем скоро.