Аржентинският национал Лукас Белтран отново се върна към скандалите преди, по време и след мача с олимпийския отбор на Франция, спечелена от “петлите” с 1:0. Мачът мина под знака на напрежението между двете страни в последно време, особено след видеото на аржентинците след триумфа на Копа Америка, изпълнено с расистки обиди към французите. Не се мина и без сбиване между двата тима и много картони.

Белтран, който бе от най-активните в разправиите и получи официално предупреждение още преди да се появи на терена, заяви пред “Footmercato”: “Това, което се случи с Енцо Фернандес и видеото, се преекспонира. Ние не сме такива. Всички тези неща с Аржентина и Франция бяха изкуствено създадени. Ако не беше песента, нямаше да се случи нищо друго освен спомена за Световното първенство”.

“Намирам за странно, че в края на мача отидоха да празнуват пред семействата ни, не мисля, че това е правилният начин. Когато адреналинът е висок, човек полудява и не обича да му празнуват головете в лицето. Това са неща, които се случват на терена. За мен това е нещо, което вече се е случило, нямам проблем с французите.

Но то стана прекалено голямо, лепнаха ни етикет, който не е верен. Каня ви в Аржентина, за да видите какви сме ние, любезни сме към всички. Този етикет е много погрешен. Обиждат те, наричат те расист, а след това се разгорещяваш“, каза още играчът на Фиорентина.