Трикратната шампионка от Големия шлем - Анджелик Кербер, ще прекрати своята професионална тенис кариера след участието си на Олимпийските игри в Париж. Това съобщи самата тенисистка в профилите си в социалните мрежи.

„Преди началото на Олимпийските игри мога да споделя, че Париж 2024 ще остане незабравим за мен, защото ще бъде последният ми професионален турнир като тенисистка. Въпреки че това може да е правилното решение, никога няма да го почувствам така, защото обичам спорта с цялото си сърце и съм благодарна за всички спомени и възможности, които ми даде“, написа германката.

Анджелик Кербер е професионалистка от 2003 г. и през своята кариера е спечелила три титли от Големия шлем: Откритото първенство на Австралия (2016), Откритото първенство на САЩ (2016) и "Уимбълдън" (2018). Интересен факт е, че в два от тези финали тя побеждава Серина Уилямс. През 2016 г. Кербер спечели и сребърен медал от Олимпийските игри в Рио, след като отстъпи на финала на Моника Пуиг. Същата година тя достигна първото място в световната ранглиста, ставайки първата германска тенисистка след Щефи Граф, която постига този успех.

Вече е известен жребият за Олимпиадата и Анджелик Кербер ще се срещне с четирикратната шампионка от Големия шлем Наоми Осака в първия кръг. Победителката от този мач ще играе във втория кръг срещу спечелилата двубоя между Елена Рибакина и Жаклин Кристиан.