Алекс Ий от Великобритания спечели олимпийската титла в триатлона, но това изуми много голяма част от телевизионните зрители. Надпреварата включва 1,5 км плуване, 40 км колоездене и 10 км бягане.

Йи, който триумфира в състезанието със смесена щафета на Игрите през 2020 г. в Токио, взе втория си златен олимпийски медал със зашеметяващо представяне в последната обиколка в Париж.

26-годишният лондончанин изоставаше от Хейдън Уайлд от Нова Зеландия с 15 секунди в последната част. Той обаче направи истински фурор в последните метри от бягането.

Част от телевизионните зрители останаха объркани как Алекс Йи успя да изпревари толкова бързо, без постижението му да бъде напълно уловено от камерите.

Йи, който спечели среброто в триатлона на Игрите през 2020 г. в Токио, рухна на земята след финала. Малко по-късно той възвърна самообладание, за да подаде ръка на своя съперник – Уайлд.

Напълно в духа на олимпизма двамата показаха уважение след края на изтощителното състезание, което беше отложено от вторник поради нивата на замърсяване в река Сена.

Алекс Ий от Великобритания спечели олимпийската титла в триатлона

източник: Gulliver/GettyImages

26-британец даде най-добро време - 1:43.33 часа. Новозеландецът Хейдън Уалд завърши на 6 секунди от шампиона. Бронзът е за Франция и Лео Бержер, който остана на 10 секунди зад британеца. Това е общо 20-и медал за домакините досега по време на Игрите.