Българската състезателка по гребане Десислава Ангелова записа изключително престижно представяне на Олимпийските игри в Париж. Националката завърши на 6-о място във финала на скиф.

Дебютантката на Игрите не успя да се пребори с по-титулуваните си съпернички, като завърши на последното място във финал А. Тя финишира с време 7:33.19 минути на дистанцията от 2000 метра.

Родената в Плевен състезателка показа борбеност и характер, но не намери начин да стопи разликата, натрупана от останалите в средната и последната част.

Златото в дисциплината отиде при Каролин Флорин от Нидерландия с резултат от 7:17.28 минути. Защитаващата титлата си от Токио 2020 Eма Туиг  от Австралия остана на второто място. Бронзът спечели за Виктория Сенкуте от Литва.

Деси Ангелова е първата българка на олимпийски финал в гребането от 16 години насам. За последно Румяна Нейкова спечели златото в дисциплината на Олимпиадата в Пекин през 2008 година.

По-рано през деня другият български участник в гребането Кристиан Василев завърши на второ място във финал С на скиф, което му отреди 14-та позиция в крайното подреждане.