Париж често e наричан „Градът на любовта“, но олимпийското село във френската столица вече може да бъде определено (с чувство за хумор, разбира се) като „Селото на любовта“.  

В сряда, докато отборите по хандбал и хокей на трева на Аржентина си правеха обща снимка за спомен, един от националите по хандбал Пабло Симоне излезе пред групата, за да падне на коляно и да предложи брак на състезателката по хокей на трева Пилар Кампой в олимпийското село.

Симоне и Кампой, които спечелиха златни медали на Панамериканските игри през 2023 година в Чили се надяват да успеят да триумфират и в Париж. Макар че и двамата вече могат да се похвалят с победа. На любовното поприще.

Няколко дни преди Игрите да започнат, Кампой сложи ново бижу на пръста си.

Двойката беше заобиколена от своите съотборници по хандбал и хокей на трева, които им помогнаха да отпразнуват специалния момент, включително братът на Симоне, Диего, който също е в отбора по хандбал.

Кампой и Симоне са двойка от 2015 година.

Мъжкият хандбален отбор на Аржентина ще изиграе първия си мач в Париж срещу Норвегия в събота (27 юли), а женският тим по хокей на трева ще се изправи срещу САЩ малко по-късно в същия ден.