Помощник треньорът Мариела Пашалиева изрази увереност, че българският ансамбъл притежава най-зашеметяващите съчетания, с които може да вдигне на крака британската публика на Олимпийските игри.

Мариела Пашалиева е част от щаба на Илиана Раева, и заедно с Ина Ананиева, през последните години е неизменно до грациите ни.

“България е единственият отбор, който има рискови елементи – най-големите рискови елементи. Ние изхвърляме уредите с крака и ловим с крака. Съчетанието с топки е много сложно. Ние играем бавно и без грешки, което е най-трудното нещо в художествената гимнастика и най-сложното при ансамблите, защото изисква голяма точност”, сподели Мариела Пашалиева пред официалния сайт на Олимпиадата.

“Времето е разпределено много прецизно, тъй като лесно се допускат грешки, когато се играе в по-бавно темпо. Другите тимове играят бързо и правят много грешки”, добави помощникът на Илиана Раева.

“Ние имаме големи традиции в спорта, но сега нещата са различни. България имаше лидерски позиции във всички спортове в Сеул, а сега нямаме пари за спорт и политиката в спорта е много различна. Но ние се борим, ние сме силни. Сега отново сме световни шампиони (на съчетанието с ленти и обръчи) и ще видите пак нашата сила на Олимпийските игри”, каза Пашалиева.