Под символиката на фаталния номер 13 ще стартира най-добрата ни състезателка по художествена гимнастика Силвия Митева своето участие на Олимпиадата. Квалификациите в индивидуалната надпревара започват в 14.00 часа българско време.

В първия поток грацията ни ще излезе 13-та за съчетанието на обръч в 13-ия ден от Игрите в Лондон. Олимпийската шампионка от Русия – Евгения Канаева, е 17-та. Програмата в Лондон предвижда в първия ден състезателките от индивидуалното да изиграят по две съчетания – на обръч и топка. Във втория поток, който започва в 15.18 часа българската националка е 14-а поред.

В битката за място на финалите в многобоя се включват 24 състезателки, като само 10 ще продължат напред. Според правилника на Олимпийските игри, медали се раздават само за многобой, но не и за отделните уреди. Т.е. всички състезателки мерят сили за един комплект медали. Финалът е в събота от 15.30 часа.

Надпреварата в художествената гимнастика се провежда на “Уембли Арена”, построена през 1934 година. Заедно с обновяването на съседния стадион “Уембли” залата също бе ремонтирана. Това е и мястото, където Илиана Раева изживява един от най-емоционалните си моменти като състезателка, след като печели златото, благодарение на публиката.