Със съчетанието, поставено на Лунната соната, ще започне участието си българският национален ансамбъл на Олимпийските игри в Лондон. Композицията с 5 топки ще бъде първата, която отборът ни ще изиграе в “Уембли Арена”.

Квалификациите стартират в 16.50 часа българско време, като грациите ни ще излязат под стартов номер 7.

Според програмата на Олимпиадата, в първия ден от надпреварата Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова, Християна Тодорова и Картин Велкова ще изиграят едно съчетание, а утре (петък, 10 август) второто - на ленти и обръчи. В квалификациите ще се включат 12 ансамбъла. За финала в многобоя, който е насрочен за неделя, се класират първите 8.

Квоти за олимпийския турнир по художествена гимнастика, освен България, спечелиха още – Беларус, Канада, Великобритания, Япония, Израел, Испания, Гърция, Германия, Русия, Украйна и Италия.

Старши треньорът Илиана Раева и щабът й са подготвили изцяло нови трика и уреди за участието си на Игрите.

Надпреварата в художествената гимнастика се провежда на “Уембли Арена”, построена през 1934 година. Заедно с обновяването на съседния стадион “Уембли” залата също бе ремонтирана. Това е и мястото, където Илиана Раева изживява един от най-емоционалните си моменти като състезателка, след като печели златото, благодарение на публиката.