Бразилецът Йохансон Нашименто със сигурност ще бъде запомнен като една от звездите на Параолимпиадата в Лондон. Причини – колкото щеш...Нека все пак първо ги споменем - титла на 200 метра, предложение за брак и героично финиширане на 100 метра, въпреки контузия.

Името на спринтьора доби популярност още във вторник. Тогава той застана за старт на финала на 200 метра и победи конкуренцията, за да спечели златния медал. Истинската изненада обаче бе секунди след финала. Нашименто отлепи листа със състезателния си номер и го обърна, за да покаже, какво пише отзад, а то бе: „Талита, ще се омъжиш ли за мен?“

Не знаем, дали Талита е приела предложението, но 2 дни по-късно Нашименто се класира за финала и на 100 метра, където отново обра цялото внимание, но този път по по-различен начин.

Около 30-тия метър на състезанието бразилецът бе сред лидерите, но тогава получи контузия и от болка се строполи на земята. Нашименто все пак се съвзе, вдигна се на крака и въпреки болката премина останалите 70 метра на ходом и със сълзи на очи. 80 хиляди зрители на Олимпийския стадион в Лондон станаха на крака, за да аплодират волята на човешкия дух. С тяхна подкрепа Нашименто успя да пресече финала след 1 минута и 30 секунди.

ВИДЕО: Бразилски спринтьор предложи брак, след като стана параолимпийски шампион

източник: снимки: youtube, Reuters

ВИДЕО: Бразилски спринтьор предложи брак, след като стана параолимпийски шампион

източник: снимки: youtube, Reuters