Сезонът на Team Solo Mid не започна по най-добрия начин. Настоящите шампиони загубиха още в първата седмица от Cloud9, които търсеха новото си лице без основния си плеймейкър Hai.

И въпреки че Bjergsen и компания събраха осем победи оттогава насам и регистрираха само една загуба, в TSM се заговори за нови промени. И по-конкретно за една.

Преди две години и половина AD Carry-то Джейсън "WildTurtle" Тран беше най-новият играч на тима, а сега е вторият най-опитен, след Dyrus. Коефициентът на убийства, умирания и асистенции за летния сезон на WildTurtle обаче е едва 3.96, което е крайно недостатъчно за отбор с шампионски амбиции, какъвто е Team Solo Mid. Особено след победата срещу вечния враг Counter Logic Gaming.

Този уикенд TSM ще се изправи срещу Team Dragon Knights, които са с немалка заслуга затова Solo Mid да са еднолично на първа позиция в американския LCS.

"Драконите" завоюваха първата си победа през сезона едва миналата неделя, побеждавайки Team Dignitas, които често правят силно начало на сезона, но след това нещо се губи и годината се превръща в почти катастрофална.

Със сигурност срещу TDK в събота компания на Lustboy на bottom lane ще прави новото попълнение KEITH, за когото дори бе платена трансферна сума. В League of Legends едва ли е правено такова нещо, разбира се с уточнението, че става въпрос само за Северна Америка, защото Азия е изключение – там електронните спортове са национален спорт, а китайските отбори платиха умопомрачителни суми, за състезателите на световния шампион Samsung White.

Неделният ден ще противопостави TSM и Gravity, които споделят второ място със CLG и Dignitas – според коментаторите на северноамериканския LCS е възможно тогава Джейсън Тран отново да играе.

Бъдещето пред Team Solo Mid е неясно. Треньорът на тима Locodoco е пред дилема. KEITH направи фурор в първата си седмица като професионален играч, когато заместваше бившия световен шампион Piglet, който вече е на четвърта позиция по коефициент KDA (kills/deaths/assists) и защитава цветовете на Team Liquid.

За най-полезен играч през пролетта в Америка бе избран Сьорен "Bjergsen" Берг – датската звезда на TSM, подвизаваща се на middle lane. Статистиките сочат, че Берг е по-голям източник на damage като процентно съотношение дори от корейската легенда на SK Telecom T1K – Faker.

Не бива да забравяме и най-опитния в отбора – Маркъс "Dyrus" Хил, който е един от най-постоянните играчи в САЩ. Дали Team Solo Mid може да възложи надеждите си за нова титла на качествата на Bjergsen и разбирателството му с другия датчанин в отбора – Лукас "Santorin" Ларсен, който е на позиция в джунглата?

Втората половина на летния сезон ще бъде тежка за TSM, но феновете винаги ще подкрепят тима, независимо от петицата пред компютрите.