Създателят на “World Of Warcraft” Роб Прадо заяви в края на 2014 година, че видео игрите имат своето място на Олимписйките игри. Основната причина изтъкната от него пред „BBC” е, че състезателните видео игри привличат много зрители и са интересни за наблюдаване.

Прадо напомни, че в столицата на Южна Корея Сеул, над 40 000 души са наблюдавали на живо “League of Legends”, а много повече са станали свидетели на събитието онлайн.

Според Прадо геймърите са функционални и извършват много повече действия по време на игра, отколкото хората предполагат.

„Ако се вгледате в процеса на игра на геймърите, ще видите, че произвеждат много движения и рефлексите им са мълниеносни. Извършват над 300 действия за минута, което не е за подценяване”.

„Спорт не означава само физическо натоварване. Ако това е тълкуванието, то ще бъде много трудно на електронните спортове да бъдат признати като такива. Но в същото време забелязвам неща, които имат вече показност на Олимпиади, и на базата на това си изградих дефиницията за спорт”, сподели създателят на “World Of Warcraft”.