Първото издание на плувния турнир за купа "Пингвини" стартира днес на закрития басейн в ПК "Приморски" - "Д-р Любен Лазаров". Организатори на надпреварата са ПСК "Черно море" и община Варна.  

Участие заявиха 117 млади надежди от 7 клуба - ПСК "Черно море", КПС "Черно море", КПС "Астери", СК "Аква спорт", СК "Черно море 69", КПС "Варна" и СКПС "Албатрос". Гости на турнира са зам.-председателят на ПСК "Черно море" Румяна Йосифова, Чавдар Трифонов и Надежда Парушева от УС на клуба и Георги Арнаудов от община Варна.  

Всеки плувец има право на участие в четири дисциплини, както и в щафетите. Според правилата на турнира за отборното класиране ще се вземат предвид резултатите на първите трима състезатели от клуб. Няма ограничения за броя на участниците, които ще бъдат излъчени от всеки отбор.  

Момчетата и момичетата, постигнали най-добри резултати, ще получат медали, като отборното класиране ще се формира по точките на ФИНА. Най-резултатните плувци ще бъдат удостоени и с плакети, като критерият ще е сборът от точки на ФИНА.  

Турнирът завършва довечера.