Най-добрата българска състезателка Валентина Георгиева спечели златния медал на финала на прескок при жените на Световната купа по спортна гимнастика във Варна.

Възпитаничката на Филип Янев беше безапелационна в изпълненията си като за първия си опит получи 14.133 точки, а за втория 14.033 точки. Така със средна оценка от14.083 европейката вицешампионка стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта.

Втора се нареди представителката на Германия Карина Шьонмайер с 13.783 точки, а бронзовото отличие стана притежание на мексиканката Алекса Морено с 13.749 точки.

На финала на земя при мъжете влезлият като резерва Димитър Димитров завърши на седма позиция. Състезателят на ЦСКА допусна грешки в изпълнението и с оценка от 12.766 точки остана извън битката за медалите.

Златото на земя спечели Дмитри Патанин (Казахстан) с 14.033 точки, следван от Никола Диас (Франция) с 13.666 точки и от Асан Салимов (Казахстан) с 13.533 точки.

Световната купа във Варна продължава утре с останалите финали и с участието на Димитър Димитров на прескок и на Йордан Александров на висилка, информира БТА.

Валентина Георгиева има квота за Игрите в Париж през лятото.