Звездата на колумбийското колоездене Еган Бернал няма да участва на Олимпийските игри в Париж, защото не е получил разрешение от отбора си Ineos Grenadier, съобщи федерацията на страната по колоездене (FCC).

Състезателят на Bahrain Victorious Сантяго Буитраго ще замени Бернал, който спечели Обиколката на Франция през 2019 година, ставайки първият латиноамериканец с   това постижение. 

"Еган Бернал, който  бе избран за Олимпиадата в Париж и предстои да започне участието си Тур дьо Франс в събота, не е получил разрешение от отбора си да участва на Игрите", обясниха от Колумбийската федерация в официално съобщение.

24-годишният Буитраго през този сезон спечели четвъртия етап на Париж - Ница, завърши втори в Обиколката на Валенсия и пети в Тура на Валония. Той също така има две етапни победи в Обиколката на Италия през 2022 и 2023 година.

След участието си в Тур дьо Франс Буитраго ще се присъедини към колумбийския национален отбор заедно с Даниел Мартинес от тима на Red Bull-Bora Hansgrohe в олимпийското състезание на шосе, което ще се състои във френската столица на 3 август. / БТА