От кметството на Париж заявиха, че никакви полицейски планове за предстоящите олимпийски игри не са били загубени при кражба на компютърно оборудване, докладвана от служителите.

"Първоначалните проверки установиха, че работникът не притежава никаква информация, свързана с организацията и разполагането на правоприлагащите органи по време на олимпийските и параолимпийските игри", се казва в изявление на градската управа в Париж.

Френският телевизионен оператор BFM съобщи във вторник вечерта, че компютър и USB устройства, съдържащи планове за сигурност за олимпийските игри, са били откраднати във влак във френската столица.

От телевизията са категорични, че едно от USB устройствата съхранява планове за сигурност, свързани с пътищата и трафика за периода 26 юли-11 август, когато ще се проведат летните олимпийски игри.

През последните десетилетия Париж многократно е атакуван от смъртоносни екстремистки атаки, а сигурността е най-голямото предизвикателство за организаторите.

Парижката прокуратура в сряда определи медийното отразяване на кражбата като "прибързано". В него се казва, че инженер от кметството е изгубил чанта с важно USB устройство на Гар дю Нор в Париж в понеделник.

"Важно е да се уточни, че са изгубени само бележки, свързани с трафика в Париж по време на олимпийските игри, а не планове за сигурност", казаха от прокуратурата.

В изявлението на кметството се казва още, че компютърното оборудване на работника "съдържа бележки за вътрешна употреба", отнасящи се до работата на самия служител, свързана с отдела за трафик в Париж.