Водещият британски промоутър в бокса Еди Хърн подцени сериозно качествата на българската звезда в тежка категория Кубрат Пулев. Той разясни пред BBC как се е стигнало до мача на неговия клиент Дилиан Уайт с Кобрата и не пропусна да го уязви. 

Разкриха защо Уайт, а не Бризийл трябва да се бие с Кобрата

Българинът трябваше да играе по принцип с Доминик Брийзил през лятото. Но американецът се отказа от тази битка, за да се включи директно в спор за световната титла с Дионтей Уайлдър.

Кобрата е на мач от битка с Джошуа, съперникът е свиреп

Така IBF разпореди задължителен претендентски мач между Пулев и Уайт, а победителят от него ще срещне Антъни Джошуа за световната титла. Хърн е промоутър и на хегемона в тежка категория в професионалния бокс. 

Дилиан Уайт избухна с брутален нокаут срещу Лукас Браун

"Бризийл ще играе с Уайлдър в следващия си мач, ако не сте разбрали. Той имаше мач с Пулев за претендентската позиция на IBF, но се оттегли от него. И на всички ни е ясно, че е сторил това, защото е получил оферта да се бие с Уайлдър и директно да има шанс да спечели титлата."

"Това е единственото логично обяснение Бризийл да откаже мача с Пулев. Защото той със сигурност щеше да победи българина и после да стане задължителен претендент за колана на Антъни Джошуа. Но явно не е искал да чака толкова и директно иска да се бие с Уайлдър за титлата."

"Ако мачът между Уайлдър и Бризийл стане факт през юни или юли, както очакваме, то тогава мачът на Антъни с победителя от тях няма да бъде преди края на ноември или началото на декември. Ако не направим обединителния мач с Уайлдър най-късно до една година, няма да можем да обединим всички титли, защото ще ни натисне графикът за защитите. Така че няма много време", заяви Хърн.