Изненадващо в понеделник вечер стана ясно, че следващият съперник на Кубрат Пулев ще бъде Дилиан Уайт.

Кобрата е на мач от битка с Джошуа, съперникът е свиреп

Мениджърът на Уайт и на Антъни Джошуа Еди Хърн разкри това, а новината е изненадваща с оглед на факта, че първоначално от IBF бяха насрочили за търг за мач между Пулев и Доминик Бризийл, който да определи задължителния претендент за шампионския пояс на Джошуа.

Причината за смяната на Уайт с Бризийл изглежда е фактът, че Бризийл е отказал поканата за мач с Пулев. Това пък идва, тъй като според boxingscene.com Бризийл има уговорка за мач през лятото с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър, което очевидно изглежда по-лесният път към световния връх.

Дилиан Уайт (23-1, 17 нокаута) изглежда като дори по-тежък съперник за Кобрата. Той е в серия от 7 поредни победи след единственото си поражение - в седмия рунд срещу Джошуа през декември 2015.

Дилиан Уайт избухна с брутален нокаут срещу Лукас Браун

Преди 2 седмици в "О2 Арена" в Лондон Уайт нокаутира брутално в шестия рунд бившия WBA шампион Лукас Браун. Той бе край ринга и в събота в Кардиф, за да гледа мача на Александър Поветкин и Дейвид Прайс. След успеха на руснака, Уайт призова за мач с него през юни, но сега ще трябва да промени плановете си и да помисли за мача с Пулев.