Антъни Джошуа владее света на професионалния бокс, особено след като обедини три световни титли и още само една го дели от званието абсолютен световен шампион. И затова сега е новият любимец на английските медии и те не спират да анализират всичко случващо се около него. 

Един от водещите бокс-анализатори на Острова Елиът Уорсел сподели очакванията си за това, коя би трябвало да е следващата битка на AJ и сред опциите му попадна и българската звезда Кубрат Пулев. Но според него, това е мач, който никога и никъде не би искал да гледа, а освен това думите му към българина бяха доста хапливи. 

Ето и какво написа авторът за едно от най-четените издания за бокс Boxing News Online: 

"Още когато първоначално този мач беше насрочен за октомври миналата година, беше доста непривлекателен. Така че можете да сте сигурни, че опцията за провеждането на такъв мач тази година никой никога не би поискал да се осъществи."

"Едно време Пулев може би беше добър боксьор. Но през 2017 г. проведе само една схватка, когато победи със съдийско решение Кевин Джонсън. И вече, наближавайки 37-ия си рожден ден, изглежда далеч от най-добрите си дни. А и освен това беше сдъвкан и изплют от Владимир Кличко през 2014 г."

"И още нещо - няма абсолютно никакъв интерес този мач да бъде продаден. Пулев не е във форма, не се е включил в заканите към Джошуа, няма абсолютно никаква история с него, а освен това имаше своя златен шанс, но не успя да се възползва от него", анализира Уорсел. 

И заключи леко шеговито в стила на цялата си статия, касаеща се за нелогичността в професионалния бокс като цяло, че "нищо чудно да видим именно такъв мач през лятото". Но очакванията на всички са Антъни Джошуа да играе с Дионтей Уайлдър за обединението на четирите световни титли.