Британецът Дилиан Уайт (23-1, 17 КО) записа изключително впечатляваща победа, след като нокаутира по брутален начин опасния австралийски боксьор Лукас Браун (25-1, 22 КО) в шестия рунд на срещата им от изминалата вечер в "О2 Арена" в Лондон и по този начин защити "сребърната" титла на Световната боксов съвет в тежка категория.

Смазващият удар на Уайт дойде още в началото на шестия рунд и изпрати Браун на земята, който се приземи първо на лицето си. Реферът Ян Джон-Луис веднага изпрати Уайт в далечния ъгъл, за да стартира 10-секундно отброяване. Wеднага щом се обърна и видя, че Браун е в безсъзнание, той веднага прекрати срещата и извика медиците на ринга.

Първият рунд на срещата започна бавно, като двамата бойци отдадоха нужното уважение и в първите две минути се разучаваха, но в края на частта Уайт избухна и с дясно кроше отвори аркада в главата на Браун. Австралиецът се опита да отговори в началото на втория рунд, но инициативата остана в ръцете на британеца.

Третия рунд стартира с мощно дясно кроше на Уайт, а в същото време проблемите на Браун с отворената аркада се задълбочаваха и окото му започна постепенно да се затваря. Четвъртия рунд премина почти изцяло под диктовката на Уайт, който пласираше доста комбинации плюс леви и десни крошета.

В петия рунд Браун реши да смени гарда, за да се опита да промени нещо в срещата, но това никак не му помогна. Уайт се нагласи много бързо към обратния гард на опонента си и го засипа с нова порция удари, които окървавиха още повече лицето на австралиеца. В края на частта Уайт дори разклати Браун, но не успя да го довърши. Още с началото на шестия рунд си личеше, че Уайт излиза за нокаут и британеца се впусна в яростна атака, която в крайна сметка завърши с брутален нокаут за Браун.

"Надявам се Лукас да е добре. Знаете ли, той се появи тук и даде всичко от себе си, но аз знаех, че срещата ще завърши така", заяви Уайт няколко минути след нокаута.

29-годишният Уайт (23-1, 17 КО), който е поставен под №1 сред претендентите за титлата на Световния боксов съвет (WBC), вече се намира в серия от седем поредни победи, откакто бе спрян от Антъни Джошуа в седмия рунд на срещата им през декември 2015-та година. 38-годишният Браун пък записа първа загуба в своята кариера като професионалист.

"Доказах на всички, че съм от световна класа. Знаете ли, много хора ме отписваха, много хора даваха предимство на Лукас Браун. Аз обаче бях спокоен и работих усилено. Аз просто имам нужда от големи предизвикателства. Когато предизвикателството е там, тогава аз съм на световно ниво. Лукас се би със сила. Срещата беше невероятна. Показах му, вижте, може и да нямам 22 нокаута, но мога да нанасям сериозни щети", заяви Уайт.

От Световния боксов съвет (WBC) не са обявили още Уайт като задължителен претендент за шампиона Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО), но британеца се надява, че това ще стане скоро. От организацията може също да наредят елиминационна среща между Уайт и втория в класацията Доминик Бризийл (19-1, 17 КО), за да определят задължителния претендент на Уайлдър.