Само до преди 48 часа, дори и по-малко, мач между българската звезда Кубрат Пулев и британеца Дилиан Уайт изглеждаше не просто сигурен, но и едва ли не задължителен. От IBF наредиха да се проведе такъв елиминационен мач, за да се определи претендентът на Антъни Джошуа за световната му титла. 

Кубрат на мач от битка с Джошуа, съперникът е свиреп

И малко след като промоутърите на Кобрата от "Зауерланд" приеха предизвикателството за такъв мач, от щаба на Уайт започнаха да увъртат. Негов промоутър е Еди Хърн, който се занимава и с делата на Антъни Джошуа. 

Контузията на Кобрата е в историята, готви се здраво

Именно Хърн обяви, че е получил писмо от IBF за мач между двамата, а сега обяви, че не е сигурен дали точно това искал клиентът му. Защото по думите му, Дилиан Уайт се е прицелил първо в мач с Дионтей Уайлдър. 

Промоутърът на Джошуа и Уайт подцени сериозно Кобрата

"Сложили сме всичките си яйца в една кошница и сме заложили на мач с Дионтей Уайлдър за титлата в WBC. От там обаче не бързат да направят Дилиан задължителен претендент за пояса на Уайлдър. Също така, WBC може да наложат изиграването на претендентски мач и това да усложни още повече ситуацията."

Мачът между Пулев и Уайт може да бъде в България

"Опцията за мач с Пулев е добра и това е мач, който бихме искали да проведем. Но Уайт преследва титлата на Уайлдър, а това има шанс да не се материализира като възможност. Още не съм сигурен какво самият Дилиан и щабът му искат да направят първо."

Разкриха защо Уайт, а не Бризийл трябва да се бие с Кобрата

"Но знам едно: Ако си задължителен претендент на IBF, рано или късно ще получиш шанс да се биеш за световната титла срещу някого. Ще видим какво ще стане", заяви Хърн пред ESPN. 

Така все още мачът между Кобрата и Уайт не може да се брои за сигурен, макар вече да се прокрадват очаквания двамата да се изправят един срещу друг през юни. Развръзката трябва да дойде възможно най-скоро и двамата да започнат подготовката си, ако мач все пак има.