Контузията на Кубрат Пулев е тежка и е немислимо да беше участвал в този мач с Антъни Джошуа. Около това мнение се обединиха лекуващите го лекари в България. 

Джошуа отново подцени Кобрата: Пулев нямаше да издържи и четири рунда

Направените преди часове ехографски прегледи са показали 30% разкъсване на горния гръден мускул, хематом с обем от 30 куб. см и подутина с диаметър от 7-8 см в дясната гръдна половина. 

Пулев: Очаквана развръзка, пазят го Джошуа

"Знаете, че ударите са ъперкът, кроше и прав. Всичко това, ако той беше играл с тази травма, нямаше да може да ползва изобщо дясната си ръка. Всяко едно действие ще доведе до допир на ръката до друг предмет ще бъде болезнено и може да доведе до допълнително разкъване", заяви специално за NOVA д-р Иван Пидакев, ординатор в клиника по хирургия към МИ на МВР. 

Промоутърът на Джошуа обеща още три супер битки, Кобрата не е сред тях

"По принцип всяко по-голямо усилие и в момента е свързано със силна болка. Той не може да натисне, не може да вдигне, това причинява много силна болка за него. С подобна контузия в ежедневието човек може да върши задълженията си, но големи физически натоварвания са нвъзможни", сподели пред NOVA и доц. Илия Лозев от клиниката по хирургия към МИ на МВР. 

Кобрата близо до мач за световна титла в Чикаго

Сега Пулев ще трябва да се отдаде на пълна почивка за възстановяване на скъсания мускул, като не е изключена и оперативна намеса. 

Кобрата се маха от Зауерланд

"Според нас се изисква много по-дълъг период на възстановяване, може би след около четири, пет до шест месеца ще може да се върне на ринга", сподели още д-р Иван Пидакев.