Кубрат Пулев коментира пред "Труд" двубоя между Антъни Джошуа и Карлос Такам. Най-добрият ни представител в професионалния бокс е категоричен, че британецът получава известна доза подкрепа от съдиите.

Спорният момент: Решението на съдията на Джошуа - Такам

Припомняме, че Джошуа победи камерунския си съперник с технически нокаут в 10-ия рунд на сблъсъка, който бе спрян от английския рефер Фил Едуардс.  Решението на съдията предизвика много полемики, а в крайна сметка дори самият Джошуа не изглеждаше доволен от случилото се, тъй като сам призна, че е искал да нокаутира опонента си. 

Антъни Джошуа: Исках да пратя Такам в безсъзнание

“Пазят го Антъни Джошуа. Доста спорно отсъждане на съдията да прекрати мача. Все пак това не е аматьорски бокс. А Такам не беше в състояние, което да налага спиране на боя. И самият рефер след това не даде обяснение защо е взел подобно решение. Общо взето нищо в този бой не ме изненада. Очаквана развръзка. Този мач потвърди и мнението ми, че ако съм здрав и добре трениран, ще бия Джошуа. Британецът не е нещо повече от мен”, коментира Пулев.

Какъв мач! Джошуа нокаутира и заместника на Кобрата

Кубрат разкри, че вече е разговарял с мениджъра на пуерториканеца Фрес Окендо - Боби Хич. Двете страни преговарят за мач в началото на 2018 година в Чикаго, а залогът ще бъде вакантната титла във версия WBA.

“Интересува ме подобен мач. Смятам, че ще стане страхотна гала вечер пред много зрители, тъй като има много големи общности и от двете държави в Чикаго”, призна Пулев.