Още в началото на следващата година Кубрат Пулев все пак може да се боксира за световна титла! Това разкри президентът на „Hitz Boxing” Боби Хиц, който преговаря за мач в Чикаго между българската звезда в професионалния бокс и пуерториканеца Фрес Окендо за титлата на WBA

"Да, мога да потвърдя, че аз и моят партньор в това начинание Рой Джоунс-младши сме водили преговори с промоутърите на Кубрат Пулев - Зауерланд, за организирането на среща между Пулев и Окендо, която да бъде за редовната титла на WBA в Чикаго някъде в началото на следващата година. В Чикаго има голямо население на пуерториканци и българи и има смисъл тази битка да се направи там", заяви Фитз.

44-годишният Окендо се би за титлата в много дискусионен мач срещу Руслан Чагаев в Грозни на 7 юни 2014, който загуби. След това обаче спечели дело за обещания предварително реванш, а след като Чагаев се оттегли от бокса, WBA назначи мач за пояса между Окендо и Шанън Бригс. Срещата бе насрочена за 3 юни в Маями, но след положителната допинг проба на Бригс, пропадна. Така Окендо очаква нов бой за нея, а към момента мач с Пулев изглежда най-вероятен. Важно е да се уточни, че WBA има две титли в тежка категория – тази за „супер шампион”, която е притежание на Антъни Джошуа, както и тази за „световен шампион”, която е и вакантната към момента.

"Вчера получих обаждане от Крис Майер, който работи за Зауерланд, той ми каза, че Пулев е заинтересован да се бие с Окендо, след като се възстанови от контузията, която му попречи да се бие с Джошуа", заяви Джон Уърт, който е главен изпълнителен директор на "Square Ring Promotions".

"Крис ми каза, че Пулев ще бъде напълно възстановен след няколко седмици и че можем да направим битка или в САЩ, или в България в началото на следващата година. Бихме искали да направим битката тук  - в САЩ. Нашият екип този уикенд заминава за Колумбия, където ще се проведе годишната конвенция на Световния боксов съвет (WBA). Ще поискаме от тях да одобрят тази битка, защото класираните пред Пулев боксьори в класацията не са на разположение. Устинов и Чар ще се бия помежду си, а Бригс е наказан", добави Уърт.

Тази информация съвпада и със споделеното от самия Кубрат по време на пресконференцията му в София. На нея той разкри, че води разговори за двубой в САЩ и по-конкретно в Чикаго.

Кобрата: Със Зауерланд нещата куцаха, ще се бия в САЩ

Кубрат: Можех и срещу трима като Джошуа, ако е само за парите

Кобрата: Пожелавам на Джошуа да се изправи срещу мен с контузия

Пулев: Сигурен съм, че ще победя Джошуа