Кубрат Пулев си пожела съвсем скоро да излезе на ринга срещу световния шампион Антъни Джошуа. Най-добрият български боксьор отговори на провокацията на британеца, който преди няколко дни постави под съмнение контузията му.

„Както Джошуа е играл с много контузии, така и аз съм играл с много контузии, които не са били никак леки и въпреки всичко съм играл нали. Всичко зависи от това каква е сериозността, противника и каква е точно контузията. Всяка контузия си е коренно различна, от която и да е друга. Щом не ми вярва, му пожелавам, когато се изправи срещу мене да има подобна контузия, да го питам тогава, как е и той нека да играе срещу мен с подобна контузия, да видим какво ще се случи и как ще се чувства”, закани се Пулев.

Кубрат: Можех и срещу трима като Джошуа, ако е само за парите

„Първо поднасям моите извинения, за това което се случи, въпреки че не смятам, че аз съм виновен. Правя каквото мога. Поднасям моите извинения на хората, които са купили билети, самолетни, организирали са си цели екскурзии и сега няма да могат, трябва да гледат друг мач. И ми пишат и във Facebook, че не ги интересува и не искат да гледат, но въпреки всичко, искам да им благодаря на тези българи, че при трудното закупуване на тези билети, което беше така за България ограничено, въпреки всичко, са съумели и са намерили начин да закупят билети и да дойдат да ме подкрепят и съм сигурен, че нямаше да бъдат малко. Благодаря им и ги поздравявам. Моят съвет към тях е, понеже аз не мога да направя нещо кой знае какво в случая, ако не им се ходи на този мач, ако могат да ги продадат билетите. Със сигурност ще успеят. Има интерес от английска страна за този мач, така че могат дори да им дадат повече пари отколкото са платили. Това е вариант”, посъветва феновете си Кубрат.

„Би трябвало тази седмица да направим още един преглед при български доцент и хирург, който да погледне какво се случва. Най-важното е как се чувствам аз, но ще трябва време, за да може така да де случи, че да забравя за контузията. Това е най-важното, не дали възстановяването ще трае 2 седмици 3 или 4. Въпросът е когато започна да се подготвям, да няма и помен от нея. Това е целта ни”, каза Пулев.

Пулев: Сигурен съм, че ще победя Джошуа

„Немският доктор ме съветваше да откажа мача. При един такъв двубой шансът да се скъса целият мускул е много голям. Не е нужно да усложняваме ситуацията при положение, че всяко нещо иска своето и иска да бъде направено така, както трябва да бъде и всякакви компромиси в случая биха били просто немислими”, призна той.

„До месец смятам, че пак ще се подготвям. Въпросът е да се подготвям цялостно, защото сега ще поддържам форма, ще мога да правя кросове. Мога да правя други най-различни упражнения, но най-важното е да се подготвям пълноценно и да забравя за тази контузия”, каза още Кобрата.

Кобрата: Със Зауерланд нещата куцаха, ще се бия в САЩ

Отношенията между Кобрата и мениджърската му агенция се обтегнаха значително това лято, след като българинът обяви, че никой не е взел под внимание мнението му, а двубоят с Джошуа е бил уреден без неговото знание. Пулев изрази надежда комуникацията му с Зауерланд да се подобри и за в бъдеще да няма подобни събития.

„Надявам се в бъдеще да не е така. Да бъдат по-гладки отношенията ни,да бъдем в по-добър контакт. Просто така е много непрофесионално да се работи по този начин”, категоричен е Пулев.

Тервел Пулев се изправя срещу американец в петък

Кубрат коментира предстоящия двубой на брат си в петък. Тервел Пулев ще се изправи срещу американеца Брайтън Норууд в професионален мач на гала в Чикаго.

„Тервел ще направи един мач срещу един противник, който е със същия рейтинг като неговия, който противник не е лош. Брат ми обаче е добре трениран, няма никакви контузии и се надявам да го победи и да го победи така убедително. Това е най-важното”, заяви Кобрата.