Кубрат Пулев говори обширно за своите отношенията с менижърската си агенция Зауерланд. В подготовката за двубоя с Антъни Джошуа, който бе отменен заради травмата на българина, Кобрата призна, че има дрязги с промоутърите.

По време на пресконференцията си в София Пулев обсъди ситуацията като изрази надежда комуникацията да се подобри. Той обаче призна, че има и други предложения, а освен това сподели, че обмисля да участва на мачове в САЩ.

Кубрат: Можех и срещу трима като Джошуа, ако е само за парите

„Отношения между боксьор и мениджър, които никога не са идеални. Двете страни имат общ интерес, но и индивидуален интерес. Затова им казвам през цялото време да бъдем в по-добър контакт, за да можем да се развиваме както аз, така и те.”

„Не трябва да бъдем използвани. Не става 2 месеца преди мача да играем, както искаше Джошуа предния път. Въпросът е, когато се прави нещо, да се прави както трябва. Надявам се да работим още по-добре, защото досега наистина куцаха нещата и това си личи.”

„Възможно е във всяка една от версиите, въпросът е на мачове, трябва да се направят още 1-2-3 мача, а може и по-рано. В тежка категория в момента е много по-интересно отколкото преди година-две."

„Имал съм предложения и преди да подпиша, и по време, в момента дори имам. Ще видим. Аз не един път и на Кале (Зауерланд) му казах, че е хубаво да работим като партньори, защото моят глас също е важен. Не съм далеч от нещата. Тук е въпрос на интереси, доколкото се може да се вярва, се вярва.”

 „За съжаление сега не мога да ви кажа някаква новина, единственото е, че мога да играя и в Америка, в Щатите, в Чикаго също. Смятам, че има доста варианти, въпросът е контузията да отмине и да забравя за нея.”

„Щатите е едно поле, на което не е лошо да се развием. И там имаме контакти. Галата (на която ще участва Тервел Пулев б.р.) ще се проведе в Чикаго. За в бъдеще мога да играя в Щатите. Там ще направим доста разговори, за да обмислим как ще се проведат нещата.”

А ще има ли нова галавечер в София? „Може и това да се случи, въпросът е да има добър противник, защото когато побеждавам, на българите им се струва, че е лека ръка. Кевин Джонсън победи Пианета след мен, така че не е толкова слаб, колкото говореха българските "специалисти".

„Имам договор до 2018 края, но мога да боксирам навсякъде, стига да е в интересите и на Зауерланд. Не може да ги пренебрегнем, аз съм обвързан с тях и колкото и да не се разбираме, аз дължа на тях, пътят ми до тук е свързан с тях.”

Кубрат сподели, че продължава работа със своя треньор Ули Вегнер: „Мога да кажа, че оставам при Ули Вегнер, защото Ули е един специалист, който има много опит зад гърба си. И то не на ниво юноши, а на ниво световни шампиони, много световни шампиони. Ще остана с него. В Щатите, когато ходя, мога да тренирам и там, може и той да идва.”