Кубрат Пулев отново потвърди желанието си да се бие с Антъни Джошуа в бъдеще като изрази и увереност, че ще победи световния шампион.

Както е известно, Кобрата се отказа от двубоя на 28 октомври заради контузия, а на пресконференция в София внесе уточнение за травмата и за амбициите си да стигне до световния връх.

Кубрат: Можех и срещу трима като Джошуа, ако е само за парите

"Не един път съм играл с контузии, много пъти, повече от него. Няма как да се уплаша при условие, че казвам, че такъв мач искам и такъв мач ще има. И в негов, и в мой интерес е. Такъв мач ще предстои”, заяви Кубрат.

„Ще се подготвя много добре и смятам да победя. Може трима като Джошуа да са в ринга и да изляза с контузия, ако излизам за парите. Аз отивам да победя, не за да участвам за парите. В случая за мен е по-важна победата от олимпийския принцип. Смятам, че догодина най-много (ще се проведе мачът б.р.).”

„Сигурен съм даже, че ще го победя, защото знам какво мога, знам собствените си сили. Не е нищо повече от мен, напротив, аз съм доста по...макар и той да изглежда силов, мощен, имам много качества, с които го превъзхождам и смятам, че мога да го победя. Въпросът е да се подготвя добре, да съм уверен в себе си.”

„Това не е нещо, което е прогнозирано да се случи тази травма. Смятам, че така създалата се ситуация всеки може да си направи неговите изводи. Всеки може да си преценява и да си ръководи собствения живот и собствения стил.”

„Така съм преценил, не казвам, че някой трябва да ме следва и копира. Всеки си има свой стил. Мои съотборници ме съветваха да изляза и да се бия, ако ще и с едно око. Те се бият основно за пари, а при мен по-важното в случая е световната титла.”

„Не знам дали повечето хора и критици си дават сметка, че става дума за наистина много пари. Пари, които и аз не съм изкарвал и не съм сънувал. От друга страна е правилно да казват, че трябва да се кача на ринга. Моята идеология не е такава. Става дума за много пари, които много хора изобщо не могат да изкарат през целия си живот.”

„Ситуацията, която е в момента, предвещава преговори, за които и двете страни имаме желание. Имам желание да побеждавам, имам много енергия. Такава контузия не може да ме поколебае. Изисква някакво кратко време, което трябва да се почине и невъзможност да се подготвя така, както трябва да се подготвя.”

„Апелирах мачът да бъде месец по-късно, но това не се случи, защото те си слагат дата. Моите промоутъри не успяха да се преборят, има и правила на IBF.”

Кобрата: Със Зауерланд нещата куцаха, ще се бия в САЩ

„Казах им, че имам желание да играя, въпреки контузията. Самият Еди Хърн каза на Кале Зауерланд да излезе така да играе. То си е в техен интерес, но не и в мой. Искам да изляза и да побеждавам, това е моето желание.”

„Когато се работи прибързано и се стреми човек да навакса, тогава шансът за такава контузия е по-голям. Заради това като е кофти енергията, си вървят нещата по този начин. Такива неща не трябва да се случват в бъдеще. Такава беше и ситуацията, изчаквахме да видим кога Кличко ще реши, дали да играе или не. По-вероятно беше да играе, но в последствие той отказа и трябваше да започнем подготовка по най-бързия начин.”