В последния двубой от третия кръг на Висшата лига Тотнъм посрещна Нюкасъл в Лондон. "Свраките" успяхя да запишат първата си победа за сезона след гол на Жоелинтон. Тук ще обсъдим най-важните детайли от двубоя.

Ще започнем с пространствата, които Тотнъм трябва да изролзва. Пространство между линиите Тотнъм трябва да експлоатира. Когато топката отиде на фланга Нюкасъл има способа да прати повече хора, съответно на Тотнъм е трудно да премине оттам. Когато топката бъде върната назад линиите се възстановяват. Картинката е абсолютно същата, когато Тотнъм се опита да изнесе топката по другия фланг, заради числения превес на играчи на Нюкасъл. „Шпорите“ не успяваха да изградят добре атаките си.

Имаше „микроситуации“, в които Тотнъм имат числен превес между линиите на Нюкасъл. Тотнъм би могъл да се възползва от това, само че това не се случи. Първият проблем на Тотнъм бе доброто позициониране на играчи на Нюкасъл, а втория проблем бе, че, когато лондончани намираха празни пространства, то те не бяха достатъчно ефективни.

Когато Нюкасъл овладееше топката разширяваше линията на защитата си с тримата души на фланговете и започваха да разиграват значително спокойно. Давинсон Санчес е издърпан в половината на „свраките“, следва подаване в неговата зона и вече отбраната на Тотнъм не е достатъчно добре подредена. Тя трябва да се пренарежда и в един момент се оказва, че Нюкасъл има чудесна голова възможност.

При гола отстоянието между централния бранител на Тотнъм и централния нападател на Нюкасъл е седем метра. Крайният бранител пази конкретен човек и не може да помогне.

Не е вярно, че Тотнъм не е знаел какво да направи, просто нещата не се получиха така, както всички са си мислели.