Националният треньор на ансамбъла на България по художествена гимнастика – Весела Димитрова, потвърди, че продължава работа с момичетата след прибирането им на летище „София“.

Димитрова акцентира, че ще продължи с тях до 10-и август 2028-а година, когато де факто приключват Олимпийските игри в Лос Анджелис след четири години.

Както е известно, българските атлети завършиха на четвъртото място в крайното класиране след шеметно представяне във втората част от съчетанието.

„Специално изразявам огромната си благодарност за труда на всички в това състезание. Борихме се до края. Само една грешка ни отдели от златните медали. Те са млади, ще се учат и ще бъдат още по-добри още следващия сезон“, стартира Весела Димитрова.

„Бяха жестоки, бяха много добри и се бориха страшно. Благодаря на всички, които се грижиха за тях. Това не беше тяхната Олимпиада, но показаха класна гимнастика. Имам планове до 10-и август 2028-а да работя с тях. Почваме наново да мислим и да се трудим, не сме се отказали“, продължи тя.

„Няма как да търся мотивация, когато имам тези прекрасни момичета до себе си“, каза още Весела Димитрова.