Българският състезател Божидар Саръбоюков вече е в Глазгоу, където ще представя страната ни в скока на дължина на Световното първенство по лека атлетика в зала. Той е единственият ни сънародник, който ще участва на шампионата. Стартът на Божидар Саръбоюков е в събота от 12:00 наше време.

Надявам се да не разочаровам хората, които ще ме подкрепят в Глазгоу. До последно не се знаеше дали ще участвам, целите ми бяха за лятото“, сподели атлетът за NOVA.

Съперници на 19-годишния българин са едни от най-силните скачачи в света. Олимпийският, световен и европейски шампион на скок дължина Милтиадис Тентоглу, Матия Фурлани, световният шампион на открито Таджей Гейл, Кери Маклауд, Джайнан Ванг и други.

Отдавна е спрял ода ме мотивира какво правят останалите. Преди, когато видех, че някой ме побеждава или прави по-добри резултати, опитвах да се мотивиран, но сега гледам себе си, да поправя каквото греша“, коментира Божидар Саръбоюков.

Българинът направи дебют при мъжете през 2023 г. на Европейското първенство в Истанбул, Турция. Сега е още по-мотивиран, тъй като годината е олимпийска.

Аз очаквам наистина да се покрия норматива за Олимпийските игри. Смятам, че мога. Дори можех и тази зима. Просто колкото и далече да изглежда на таблото, че съм далече от този норматив, само аз и хората, които наистина са гледали моето представяне знаят, че съм способен да го направя“, уверен е българският талант.