Калояна Налбантова записа първи успех на Oлимпийските игри в Париж. Българската бадминтонистка се справи с представителката на домакините Сюефей Ци с 2:0 (21:18, 21:18) в мач от Група А.

Срещата продължи 48 минути.

Успехът, обаче, много трудно ще даде възможност на българката да продължи напред, въпреки че последният мач от потока не се е изиграл. Налбантова заема второ място във временното подреждане. Победата днес не беше с достатъчно голяма точкова разлика, за да измести лидерката - водачката в световната ранглиста поставена под номер 1 Ан Се-йон.

Само победителите в групите се класират за осминафиналите. До момента Налбантова има победа и загуба. В последния двубой от Група А Ан Се-йон (Република Корея) се изправя срещу Сюефей Ци (Франция).

В първия кръг дебютантката на Игрите претърпя поражение от водачката в световната ранглиста Ан Се-йон (Република Корея) с 15:21, 11:21.

Калояна Налбантова успя да поведе в първия гейм срещу Сюефей Ци, като стигна до геймбол при 20:18 и още при следващото разиграване стигна до успех в първата част с 21:18.

Втората започна с превес за българката и аванс от 11:8, но след това представителката на Франция изравни за18:18. Това мотивира още повече Калояна Налбантова, която направи три последователни точки за крайния успех 21:18.