Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) остави в сила санкцията за руските състезатели до изпълнението на определени условия от Московската антидопингова и изплащането на финансова компенсация.

Руската атлетическа централа (ВФЛА) е със спрени права от ноември 2015 година след разкритията за манипулиране на допинг-проби в страната.

Организацията има задължения към ИААФ в общ размер от малко над 3,22 милиона долара, 460 хиляди от които от втората половина на 2018 година, като в тях са включени разходите за специално назначената работна група по случая от ИААФ с председател Руне Андерсен и за водените дела на руски спортисти в Спортния арбитражен съд в Лозана.

"Искам да подчертая, че разбрахме за точния размер на сумата преди седмица. Търсим източици за покриване на задълженията ни, защото за възможностите на ВФЛА сумата е доста сериозна. Финансовото ни положение не е розово, тъй като заради скандалите с допинга загубихме доста от спонсорите си", коментира президентът на ВФЛА Дмитрий Шляхтин.

Шляхтин и Андерсен ще се срещнат в края на март, за да обсъдят възможностите са постигане на споразумение за частично разсрочване на задълженията./БТА