Боецът на Ultimate Fighting Championship (UFC) Колби Ковингтън (13-1) спря джу-джицу експерта Демиан Мая (25-8) чрез съдийско решение (30-26, 30-27, 29-27) в провелото се в събота вечер ММА събитие на UFC в Сао Пауло, Бразилия.

Докато се стигне до момента, в който Ковингтън в края на краищата щеше да наделее над Мая чрез своето темпо и по-добро кондиционно състояние, бразилецът успя да отвори аркада над дясното око на своя опонент още по средата на първия рунд. В него и двамата не мислиха много за защита и атакуваха при всяка открила им се възможност.

Ковингтън обаче не изглеждаше притеснен от кръвта, която се стичаше по главата му и дори успя да върне обратно този "жест" в пълен размер. Мая започна да забавя темпото във втория и третия рунд, а Ковингтън продължаваше да настъпва напред с разнообразни комбинации, които имаха за цел да пратят Мая в нокаут.

До края на третия рунд цялото лице на Мая бе окървавено, а той бе крайно изтощен, докато Ковингтън продължаваше да пресира опонента си и да хвърля удари от всички възможно ъгли. След удара на последния гонг, нямаше никакво съмнение кой е спечелил битката - тримата съдии отсъдиха 30-26, 30-27, 29-27 в полза на Ковингтън.

Това е пета поредна победа за Колби Ковингтън, а Демиан Мая регистрира втора поредна загуба.