Най-накрая Хабиб Нурмагомедов ще се завърне в октагона.

Топ претендентът в лека категория не е влизал в клетката от доста време, тъй като нездравословното екстремно сваляне на килограми преди битката му с Тони Фъргюсън в UFC 209 го вкара в болница и по този начин срещата пропадна. Сега той отново ще се опита да удари лимита от 70 килограма, за да се изправи срещу Едсон Барбоза в UFC 219 през декември.

Барбоза е експлозивен боец, който намери себе си в лека категория и вече на няколко пъти е на прага да се добере до битка за титлата. Последната му загуба дойде от настоящия временен шампион в категорията Тони Фъргюсън през 2015-та година.

Оттогава той спечели три поредни битки. Нурмагомедов пък има впечатляващ рекорд в света на смесените бойни изкуства от 24-0, но има един проблем - той е влизал в октагона на UFC само два пъти по 2014-та година насам. Плюс това вече споменахме и проблемите му със свалянето на килограми и влизането в максимално допустимото тегло от 70 килограма за лека категория.

Победа на Нурмагомедов почти сигурно ще му осигури битка за титлата срещу шампиона Конър Макгрегър или временния такъв Тони Фъргюсън. UFC 219 ще се проведе на 30-ти декември в Лас Вегас и въпреки, че все още не е обявена главната битка за вечерта, бойната карта до този момент изглежда доста добре.

Ето я и нея:
Едсон Барбоза - Хабиб Нурмагомедов
Доминик Круз - Джими Ривера
Синтия Калвильо - Карла Еспарза
Матеус Николау - Луис Смолка
Карлос Кондит - Нийл Магни
Халил Раунтрий - Гьокан Саки
Рик Глен - Майлс Джъри
Емил Мийк - Камару Усман
Марк Диакиесе - Дан Хукър