След безумния дебют в света на смесените бойни изкуства в UFC 203, слуховете се въртят около това дали Си Ем Пънк ще се бие отново и дали тази среща ще се случи под банера на Ultimate Fighting Championship.

Съпругата му Ейприл Жанет Мендез-Броокс се появи в шоуто на Джим Нортън и Сам Робъртс, за да говори за предстоящата премиера на книгата, която пише: "Лудостта е моята супер сила". В интервюто тя също говори и за бъдещето на съпруга си в света на бойни спортове и колко трудно за нея е да го наблюдава на бойната сцена.

"Да, той иска да се бие отново. Никога няма да бъде човекът, който да спре някой да прави това, за което мечтае, затова го подкрепям", заяви Мендез-Броокс.

Треньорът на Пънк, Дюк Руфус, публукува снимка в Инстаграм с намек, че бившата звезда на Световната федерация по кеч тренира за следващата си среща, но няма нищо конкретно.

Пънк получи много похвали за това, че бе достатъчно смел, за да влезе в Октагона. След това той изнесе революционна реч за това как всеки трябва да следва мечтите си. Въпреки това, трябва да отбележим, че много по-малко известни хора са имали куража да предприемат тази стъпка за много по-малко от седем-цифрена сума, който Пънк получи за дебюта си. Съпругата му потвърди, че той е направил над един милион долара в дебюта си, но също така допълни че най-близкото предположение за реалната сума, която той е получил се доближава до два милиона долара.

"Не мисля, че боли толкова, когато за една нощ си направил над един милион долара. Той дойде зад кулисите с най-голямата възможна усмивка на лицето си, а аз просто се хвърлих върху него и му казах, че много се гордея с него", добави тя.

Не можем да обвиняваме Пънк, че иска да се бие или иска да спечели още пари. UFC също получиха доста критики за организирането на дебютната му среща. От чисто икономическо значение имаше смисъл, защото Пънк най-вероятно е донесъл на компанията пет пъти повече пари, отколкото е получил. Ясно е, че истинската вина е на феновете, които искаха да видят този спектакъл. Дали същите фенове отново ще искат да го видят, след като Мики Гал тотално го доминира и след това го задуши в дебюта му? Това остава да разберем.