25-годишният борец Михаил Ганев ще бъде изведен от Централна реанимация и лечението му ще продължи във Втора хирургия. Това съобщи д-р Стефан Стругаров, хирург в "Пирогов" и лекар на националния отбор по борба.

При Ганев всичко е нормално, е мнението на д-р Стругаров. Пострадалият спортист беше транспортиран от болницата в Габрова във вторник и до днес се лекуваше в Централна реанимация.

В ранните часове на 26 декември състезателят Михаил Ганев беше намушкан с нож от един човек в габровско заведение. По време на скандал в заведението той беше прободен няколко пъти в корема. В заведението беше и братът на световния шампион. Нападателят се укри, но малко по-късно бе открит в блока, където живеят родителите му. 31-годишният Владимир Иванов, който намушка с нож Ганев, остава за постоянно в ареста.

Мярката бе разгледана от състав на габровски районен съд на закрито заседание на 29 декември 2010 г. Според магистратите има опасност Иванов да се укрие или попречи на предстоящото събиране на доказателства по делото. Срещу габровеца се води досъдебно производство за извършено престъпление по чл.129 ал.1 от НК. Пред магистратите Иванов е обяснил, че живее и работи в Испания от 10 години. Дошъл си е в България само за коледните и новогодишни празниците, за да види близките си. Не живее на постоянния си адрес в Габрово, а е отседнал в жилището на баща си.

Магистратите не са приели възраженията на защитника на обвиняемия, че той не би могъл да се укрие, тъй като му е наложена забрана да напуска пределите на България. Освен това според съда досъдебното наказателно производство е в началото и трябва да се събират още доказателства, а Иванов би могъл да осуети това. Определението подлежи на въззивно обжалване пред Габровски окръжен съд в 3-дневен срок.