Треньорът на националния отбор по борба Симеон Щерев определи случката в габровската дискотека и инцидента с Мишо Ганев като действия на психопат. Световният шампион по борба свободен стил в категория до 84 килограма беше намушкан с нож в габровска дискотека рано сутринта на 26 декември.

Щерев каза още, че заради възстановителния си период Мишо Ганев няма да може да участва на европейското първенство по борба през март 2011 година.

„Мишо е много спокоен, весел човек. Дори, въпреки че се смята, че борците са по-отворени, аз лично бих го определил като притеснително момче. Ако е станало нещо, той със сигурност е искал да предотврати скандала. Мишо никога не би направил конфликт. Подобно нещо може да го направи само психопат. Нормален човек няма да влезе с нож в дискотеката. Не знам как охраната го е пуснала. Мишо ми се обади вчера, искаше му се да ни успокои. Не говорихме дълго, но се чухме”, заяви Щерев по bTV.

По повод предстоящите планове на Ганев треньорът му разкри: „За съжаление плановете на Мишо за 2011 година ще се променят. При това положение той вероятно ще пропусне европейското първенство през март, но после има световно първенство, което е квалификация за олимпийските игри.”

Това се налага заради възстановителния период на Мишо Ганев, който вероятно ще е около месец и половина.

„Началникът на отделението по реанимация в габровската болница д-р Георги Иванов каза, че Мишо Ганев е със стабилни показатели: Ще остане под наблюдение при нас и вероятно след 1-2 дена ще го изпишем от реанимацията. Възстановителният му период ще е около месец и половина, но след това без проблеми ще може да продължи да се състезава. По-сериозни са две рани - едната е в гърба, а другата е в корема. Иначе общо е бил прободен 5 пъти, но другите рани са повърхностни и порезни".

Спортист на 2010 година Станка Златева също определи колегата си Михаил Ганев като изключително скромно и притеснително момче: "Това ще му коства много. Той е много добър и притеснителен човек. Дори се учудвам как са го накарали да излезе на дискотека".

Михаил Ганев

Световният шампион по борба свободен стил в категория до 84 килограма Михаил Ганев беше намушкан с нож в габровската дискотека "Текила" рано сутринта на 26 декември. При инцидента пострадаха още двама души - братът на бореца, Петър, и Калоян Косев от Севлиево. Извършителят, 31-годишният Владимир Иванов от Габрово, е задържан.

Първоначално имаше опасност за живота на бореца, но след направена операция състоянието му бе стабилизирано.

Михаил Ганев е роден 5 януари 1985 година във Велико Търново. На 12 септември 2010 г. Ганев става световен шампион по борба в категория до 84 килограма на Световното първенство в Москва - свободна борба за мъже. През 2010 г. той печели и бронзов медал в категорията свободна борба за мъже на европейските първенства. Във Вилнюс през 2005 г. участва в Световните първенства - Свободна борба, юноши, където печели златен медал.

Личен треньор в момента му е Симеон Щерев. Клубовете, за които се е състезавал, са „Ботев" (Златарица), „Царевец-Етър - 93" (Велико Търново), „Олимпик" (Тетевен), „Левски". В момента се състезава за клуб „Левски".