Резултатът от кръвната проба за алкохол на световния шампион по борба Михаил Ганев сочи, че той не е бил пиян при скандала в габровското заведение, когато бе намушкан с нож. Изследването е показало 0,05 промила алкохол в кръвта, съобщиха за Дарик от Областна дирекция на МВР.

Съдържанието на алкохол в кръвта на 31-годишния Владимир Иванов, който рани Ганев, е 0,16 промила. Все още не са готови  резултатите от изследването за наркотици. Кръвните проби са анализирани в научно-техническата лаборатория на МВР-Габрово.

Световният шампион по борба Михаил Ганев е в добро състояние, стабилен, вече няма температура, раните му са спокойни, заяви по-рано днес д-р Стефан Стругаров, хирург в „Пирогов” и лекар на националния отбор по борба, който е сменил превръзките на пострадалия. 25-годишният Ганев беше транспортиран във вторник на обяд от болницата в Габрово в „Пирогов”. Настанен е на лечение в Централна реанимация.

Световният шампион по борба свободен стил в категория до 84 килограма Михаил Ганев беше намушкан с нож в габровската дискотека „Текила” рано сутринта на 26 декември. При инцидента пострадаха още двама души - братът на бореца, Петър, и Калоян Косев от Севлиево. Извършителят, 31-годишният Владимир Иванов от Габрово, е задържан. Първоначално имаше опасност за живота на бореца, но след направена операция състоянието му беше стабилизирано.