По разпореждане на премиера Бойко Борисов световният шампион по борба Михаил Ганев бе прехвърлен от габровската областна болница в „Пирогов" с правителствения вертолет МИ-8. Ганев бе придружаван от медицински екип, в който бе и лекарят на националния отбор по борба д-р Стефан Стругаров.

Транспортирането на световния шампион не се извършва заради влошено здравословно състояние, категорични са от габровската болница. Според д-р Петър Панайотов, единият от хирурзите, извършили операцията, засега няма никакви проблеми при пациента: „Стабилен е. Има малко температура, което е нормално. Започваме да го захранваме, да го раздвижваме. Предстои нормален период на възстановяване. Засега не виждам основателна причина да бъде транспортиран в София. Транспортира се не защото е влошено състоянието му, а защото така са решили".

Правителственият вертолет кацна около обяд на паркинга до бариерата на входа на областната болница в Габрово. За да се осигури безпроблемното му приземяване, бяха ангажирани полицейски служители. Шефът на Областна дирекция на МВР Денислав Донков също бе на мястото. До вертолета Михаил Ганев бе транспортиран с линейка. С него бяха роднини и приятели. Непосредствено преди това в габровската реанимация Ганев бе разпитан от дознатели пред съдия.

Михаил Ганев бе намушкан с нож в заведение в Габрово в неделя сутринта. След това той претърпя операция и бе настанен за лечение в "Реанимация" на Габровската Областна болница