31-годишният Владимир Иванов, който намушка с нож световния шампион по борба Михаил Ганев, остава за постоянно в ареста. Мярката бе разгледана от състав на габровски районен съд на закрито заседание, започнало в 16:00 часа.

Решението бе прочетено два часа и половина по-късно. Според магистратите има опасност Иванов да се укрие или попречи на предстоящото събиране на доказателства по делото.

Срещу габровеца се води досъдебно производство за извършено престъпление по чл.129 ал.1 от НК. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 26 декември в Габрово, пред входа на заведение "Текила бар" в причинил средна телесна повреда на Михаил Ганев. Обвиняемият не е бил осъждан. Пред магистратите Иванов е обяснил, че живее и работи в Испания от 10 години. Дошъл си е в България само за коледните и новогодишни празниците, за да види близките си. Не живее на постоянния си адрес в Габрово, а е отседнал в жилището на баща си.

Магистратите не са приели възраженията на защитника на обвиняемия, че той не би могъл да се укрие, тъй като му е наложена забрана да напуска пределите на Република България. Освен това според съда досъдебното наказателно производство е в началото и трябва да се събират още доказателства, а Иванов би могъл да осуети това. Определението подлежи на въззивно обжалване пред Габровски окръжен съд в 3-дневен срок от днес.