Световният шампион по борба Михаил Ганев ще бъде изписан днес от „Пирогов”. Новината съобщи пред Дарик радио лекарят на националния отбор по борба д-р Стефан Стругаров.

След като му бъдат направени контролни изследвания, 25-годишният състезател ще напусне медицинското заведение. Според д-р Стругаров Ганев може да се завърне в залата след около месец.

Световният шампион в категория до 84 килограма Михаил Ганев беше намушкан с нож в габровската дискотека „Текила” рано сутринта на 26 декември. При инцидента пострадаха още двама души - братът на бореца, Петър, и Калоян Косев от Севлиево. Извършителят, 31-годишният Владимир Иванов от Габрово, е задържан. Първоначално имаше опасност за живота на бореца, но след направена операция състоянието му беше стабилизирано.

Самият Михаил Ганев заяви в Сутрешния блок на Дарик радио, че вече се чувства много по-добре. „Чувствам се по-добре, вече ставам. Благодаря на медицинския екип в Габрово, в Пирогов, на д-р Стругаров, на Цветан Цветанов, Свилен Нейков. На всички, които ме подкрепяха, на треньора ми Симеон Щерев, който ми даде кураж. Дано да се възстановя напълно, надявам се за големите първенства да съм готов”, каза Ганев.

„Състоянието му е добро, все още не е възстановен напълно, но няма показания да се лекува повече в болница, затова смятаме, днес, след контролен преглед да го изпишем. Предполагам, че след месец или до 40 дни, ще започне да тренира. Оттам нататък вече зависи от него, затова предполагам, ако не за Европейското, за Световното ще е готов”, увери д-р Стефан Стругаров.