Животът на световния шампион по борба Михаил Ганев вече не е в опасност, след като операцията на спортиста премина успешно, съобщиха от болницата за Дарик.

Доктор Петър Панайотов, който извърши хирургическата интервенция потвърди, че няма опасност за живота на Ганев.

Той бе прободен четири пъти в корема и гърдите, но нито един важен орган не е засегнат при пробождането и това е спасило живота му. Михаил Ганев ще остане в болницата около 10 дни за наблюдение.

“Михаил Ганев вече е спокоен, адекватен и стабилен по отношение на кръвно налягане и на хематологични показатели”, каза за Дарик дежурният лекар-реаниматор д-р Недка Радкова от габровската областна болница. Световният шампион по борба е бил намушкан 5 пъти в областта на корема, но операцията е преминала нормално и към момента състоянието му е стабилизирано.

„Има наранявания, които са непроникващи в областта на гръдния кош, и нараняване в коремната кухина, проникващо, но без засягане на органи. Ще бъде проследен, затова е тук. Зашито е всичко, ще видим по-нататък,” разказа д-р Радкова. „Няма голяма кръвозагуба и не се налага кръвопреливане. Общо пет са нараняванията, с едно на ръката, което е защитна рана.”

„Операцията продължи час и половина-два, от осем и нещо до десет и половина, всичко,” допълни лекарката.