Българският професионален боксьор Кубрат Пулев ще се изправи срещу следващия си съперник – американеца Морис Харис, на ринга в Хамбург тази събота.

Двубоят Пулев – Харис е насрочен за полунощ. Спортният канал Diema Sport и платформата GongPlay ще предават срещата ексклузивно на живо в събота, 5 декември, като двете коментарни студиа около двубоя са планирани за времето от 23:30 до 23:55 ч. и от около 00:35 до 01:00 ч.

Това е втората среща на Пулев за годината след голямото завръщане на Кобрата на ринга и битката му с Владимир Кличко през ноември 2014. Новата серия на българския боксьор започна с победа над бразилеца Джордж Ариас през октомври. Тогава той получи лека травма на ръката, но след прегледите стана ясно, че няма счупване и това му позволи да се готви на пълни обороти за битката с Харис.

„Понеже нямаше време за много почивка от предишния мач, ръката ми не е съвсем възстановена. Правим процедури, които облекчават самата травма, но мисля, че така ще мога да боксирам. Въпреки че има болка, въпросът е концентрацията да е толкова добра, че да не мисля за болката”, категоричен е Кубрат Пулев.

В навечерието на мача новият му треньор Ули Вегнер представи амбициите си да направи българския боксьор световен шампион. Опитният специалист заяви, че Кубрат Пулев е имал нужда от време, за да свикне с неговите методи на работа. „Момчето имаше дълга пауза след загубата от Кличко. Кубрат трябваше не само да се завърне в тренировъчното ежедневие, а и да свикне с моята философия.

Тя гласи следното: „Треньорът винаги има право – моята дума е закон”, заяви Вегнер. Последната изява на Морис Харис, срещу когото българският боксьор ще се изправи тази събота, е от 10 октомври в Каракас (Венецуела). Тогава Харис загуби от Александър Устинов (Узбекистан) битката за вакантния пояс в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

Не пропускайте двубоя на Кубрат Пулев срещу Морис Харис на 5 декември, събота, на живо в ефира на Diema Sport и в платформата GongPlay. Следете най-актуалните новини в специално създадената секция на Gong.bg.