Дилиан Уайт обмисля разнообразието от възможности за следващия си двубой, но приветства перспективата да се изправи срещу Кубрат Пулев или Александър Поветкин в елиминаторен мач за световната титла.

През седмицата британският боксьор в тежка категория проведе разговори с промоутъра Един Хърн и двамата обсъдиха възможността за нов мач през юли след унищожителната победа с нокаут над Лукас Браун.

Уайт остава водещ претендент за световната титла в WBC, която е притежание на шампиона Дионтей Уайлдър.

Самият Уайт преди няколко дни призова Поветкин да се изправи срещу него, ако от федерацията наредят окончателен елиминаторен мач между двамата.

През тази седмица обаче от IBF определиха британеца да се бие с Кубрат Пулев за правото да стане задължителен претендент за световната титла на Антъни Джошуа.

„В момента всичко е във въздуха, защото има толкова много възможности“, коментира Уайт в интервю за „Sky Sports“.

„Ние изчакваме да видим кой е най-добрият ход и най-добрия мач, с която да тръгнем. Много неща се случват, много“, добави той.

„Възможностите са мач срещу Дионтей Уайлдър, реванш с Антъни Джошуа, вероятна битка с Кубрат Пулев, който да определи последния претендент и тогава да стана задължителен претендент за мач с Джошуа или може би доброволна битка срещу него“, допълни Дилиан.

„От WBC искат вероятно да се бия срещу един окончателен претендент, който все още не знаем. От WBA преди няколко дни излязоха и каза, че искат да се бия за тяхната световна титла.“

Промоутърът на Пулев - Нисе Зауерланд потвърди, че Кобрата е приел мач срещу Уайт и смята, че той може да се проведе в България или във Великобритания.

Промоутърът на Джошуа и Уайт подцени сериозно Пулев

„Това ще и бъде много добър мач, но те говорят за евентуалното негово провеждане в България. Рекламата, парите, зрителите, по-големите приходи, всичко е в Англия, защо да отида да се бия с него в България? Това определено е мач, който искам да се осъществи. Подобен двубой ще ми осигури място като задължителен претендент на IBF и това е бой, който искам да бъде организиран. Вярвам, че мога да победя Пулев, а в „О2 Арена“ това ще бъде истинско зрелище“, продължи британският боксьор.

Зауерланд: Мачът между Пулев и Уайт може да бъде в България 

Поветкин се е наложил като задължителния претендент на WBA за мач срещу Джошуа, а двамата трябва да преговарят за мач помежду им в рамките на 30 дни.

Обрат: Щабът на Уайт почна да увърта за мач с Кобрата

Уайт очаква неговия сънародник да получи специално разрешение от WBA, за да се бие с Уайлдър в огромен сблъсък за обединението на шампионските пояси.

Съперникът на Пулев май не е страшилището, за което го мислят

„Поветкин няма никакъв шанс да наложи този мач в тази минута.“„Не е нужно да говориш английски, за да разбереш когато някой иска да се бие с теб. Такъв бе случаят с Поветкин. Направих ясен жест с ръка и му показах, че съм готов да се бия с него. Той е добър боксьор, бивш олимпийски златен медалист, бивш световен шампион, загубил е само от Владимир Кличко, така че това е много, много привлекателен мач. Тази битка ще накара всички да се побъркат. Пулев също е добър съперник, ако имах шанс, щях да избера Поветкин. Но ако Пулев го иска, ще си го получи“, каза още Дилиан Уайт.